Julia Roberts
Ze heeft prachtige bruine ogen, een stralende lach, een heerlijke uitstraling, ze is de mooiste vrouw van de wereld en ze is ook nog eens de beste actrice die er is. Deze fansite is geheel aan haar gewijd, met heel veel informatie over Julia, biografie, filminfo, links en meer. De site is in de Nederlandse taal, speciaal voor alle fans van Julia in Nederland en België.Julia Fiona Roberts
Julia is geboren op 28 oktober 1967 om 12:16 uur in Smyrna, Georgia in de Verenigde Staten, dochter van Walter Roberts en Betty Motes.
Julia's vader Walter was een verkoper van stofzuigers en haar moeder Betty werkte als secretaresse. Julia heeft een broer, Eric, en een zus, Lisa. Hun ouders zaten bij de toneelvereniging, zodat het acteren er al snel in zat.
Zowel Julia als Eric en Lisa zijn in de filmwereld terecht gekomen. Toen Julia vier jaar was, scheidden haar ouders. Haar broer Eric bleef bij z'n vader en Julia en haar zus Lisa bleven bij hun moeder in Smyrna wonen. Haar moeder hertrouwde later met Michael Motes. Toen Julia 9 jaar was stierf haar vader aan kanker.
Van jongst af aan wilde Julia altijd al dierenarts worden. Dat veranderde op de middelbare school toen zowel haar broer Eric als haar zus Lisa voor het acteervak kozen. Tijdens haar schooltijd werkte ze als serveerster in een pizzaria en zat ze ook nog een tijdje achter de kassa in een supermarkt.
Julia begon met acteerlessen en ging toen later bij haar zus in New York wonen. Ze begon ook met spraaklessen om haar accent wat kwijt te raken.

Julia heeft kastanje bruin haar (soms kleurt ze het ook wel eens rood en begin 2002 hebben we haar nog een poosje met blond haar gezien). Ze weegt ongeveer 52 kilo en is 1,75 meter lang.

Haar filmdebuut was in de film Blood Red, daarin speelde haar broer Eric en hij had in die film een zus nodig en wat is nu makkelijker dan je eigen zus daarvoor te vragen. Julia kreeg de rol en dat zou de start zijn van haar carrière. Na Blood Red speelde ze nog een rol in twee series, Crime Story en Miami Vice. Daarna volgde haar eerste "grotere" rol in de film Satisfaction.

Julia werd tijdens de opnames van een film altijd goed bevriend met haar tegenspelers. Tijdens de filmopname van Satisfaction leerde ze Liam Neeson kennen, met wie ze twee jaar goed bevriend is geweest.
In de film Steel Magnolias is Dylan McDermott haar echtgenoot, in het echte leven hebben ze samen een relatie van een paar maanden gehad.
Kiefer Sutherland was haar tegenspeler in Flatliners, met hem heeft ze op het punt gestaan om te trouwen, maar beiden kwamen er achter dat ze nog niet toe waren aan een huwelijk.
Jason Patrick, een goede vriend van Kiefer, heeft anderhalf jaar een serieuse relatie met Julia gehad.
Tijdens de opname van de film The Player, ontmoet Julia zanger en acteur, Lyle Lovett, ze kunnen het heel goed met elkaar vinden en besluiten in 1993 met elkaar te trouwen. Na 21 maanden volgt er een scheiding, maar Lyle blijft nog steeds een hele betrouwbare vriend van Julia.
Sinds 1998 had Julia een relatie met Benjamin Bratt, de acteur die bekend is van de politieserie Law and Order. Na bijna vier jaar bij elkaar te zijn geweest zijn ze eind juni 2001 als vrienden uit elkaar gegaan.
Julia kreeg later een relatie met Danny Moder, een cameraman die ze ontmoette tijdens de opnames van de film The Mexican.
Julia Roberts en Danny Moder zijn op 4 juli 2002 getrouwd! Het huwelijk is voltrokken op de ranch van Julia in Taos, New Mexico.
De huwelijksvoltrekking vond kort na middernacht plaats op de ranch van de 34-jarige superster.
Familie en enkele naaste vrienden van Julia en Danny woonden de ceremonie bij.
Ieder jaar viert Julia op Independence Day (4 juli) een feest op haar ranch. Dit keer is dat wel een heel bijzonder feest geworden....

Kinderen
Julia en Danny hebben drie kinderen. De tweeling zijn op zondagochtend 28 november 2004 in een ziekenhuis van Los Angeles geboren. Het zijn een meisje en een jongen luisterend naar de namen Hazel Patricia en Phinnaeus Walter.
Het derde kind, Henry Daniel, is geboren op maandag 18 juni 2007. Ook Henry Daniel is geboren in het ziekenhuis van Los Angeles. De kinderen hebben de achternaam van hun vader Danny Moder meegekregen.
Tijdstip van geboorte
Hazel en Phinnaeus, zij werden geboren om 01.21 en om 01.22 uur. Het derde kind werd twee en een half jaar later met de regelmaat van de klok om 01.23 uur geboren.

Julia Roberts en Danny Moder
Julia Roberts en Danny Moder zijn op 4 juli 2002 getrouwd! Het huwelijk is voltrokken op de ranch van Julia in Taos, New Mexico.
De huwelijksvoltrekking vond kort na middernacht (lokale tijd) plaats op de ranch van de 34-jarige superster.
Familie en enkele naaste vrienden van Julia en Danny woonden de ceremonie bij, aldus een woordvoerster van de actrice.
Ieder jaar viert Julia op Independence Day (4 juli) een feest op haar ranch. Dit keer is dat wel een heel bijzonder feest geworden.

Voorafgaand aan dit feest werden vrienden en familie uitgenodigd voor een feest op Julia's ranch. Er werd een ieder gevraagd om in het wit te komen.
Niemand had nog iets verwacht omdat Julia elk jaar op Independence Day een feest gaf op haar ranch.
Ook haar filmvrienden Steven Soderbergh, George Clooney en Brad Pitt kregen een uitnodiging.
Enkele familieleden van Danny wilden eerst niet komen. Zij dachten dat het een feest zou zijn omdat Danny gescheiden zou zijn van zijn ex-vrouw Vera. Danny's broer John werd toen verteld waarom het ging en Danny wilde met hem nog een leuk vrijgezellenfeestje houden. De media kreeg toen wel wat argwaan en veel fotografen verzamelden zich al rond het landgoed in Taos, New Mexico.
Jeannette Rael, een ambtenaar uit Taos, werd de avond voorafgaand aan het huwelijk gevraagd aanwezig te zijn op de ranch van Julia om het huwelijk af te nemen. Ze had het willen regelen om zo niets te laten merken. Rael werd vlak voor middernacht geïnstureerd door Julia's advocaat Albert Simms.
Vlak voor middernacht kwamen Julia en Danny hand in hand aanlopen. Ze zagen er heel gelukkig uit. Ze waren heel netjes gekleed, maar niet in bruidskleding.Om precies 1 minuut na middernacht tekenden ze het huwelijkscontract.
Mode-fotograaf Sante D'Orazio heeft de foto's gemaakt. Er zal, volgens een woordvoerder, maar één foto worden vrijgegeven (zie de zwart/wit foto hierboven).

De Bruiloft
In augustus 2002 stond onderstaand artikel in het Belgische maandblad Glossy

Pure eenvoud voor Julia Roberts
De 'echte' sterren pakken groots uit als het om 'ware liefde' gaat. Behalve Julia Roberts dan : 'Kom je barbecuen en blijf je slapen ?' stond er op de uitnodiging die de 34-jarige actrice verstuurde. Ze inviteerde haar 'liefste' vrienden om op 4 juli samen met haar vriend, cameraman Danny Moder, 'onafhankelijkheidsdag' te vieren. De gasten dachten echt dat ze alleen kwamen voor een hapje en een drankje en een gezellige logeerpartij voor het hele gezin. Tegen middernacht wilden sommigen al gaan slapen.
Het was een lange, warme dag geweest en de kinderen begonnen te jengelen. 'Blijf nog even op,' haalde Julia haar vrienden met een stralende glimlach over. Ze had een verrassing voor hen. Pas toen Julia en Danny onder een met witte zijde beklede boog gingen staan en de tuinstoelen in een halve cirkel daaromheen werden gezet, begon het te dagen. Julia had het personeel opgedragen de tuin te verlichten met honderden kaarsen en lampions en de grond onder de huwelijksboog was bedekt met rozenblaadjes. 'Er werd gejuicht,' vertelde een vriend. Danny knielde voor haar en vroeg : 'Onze beste vrienden zijn getuige, lieve Julia... wil je met me trouwen ?'
Julia legde een hand op haar hart en zei 'ja, ja, ja !' En de gasten riepen 'ja, ja, ja,' met haar mee. En zo trouwde de meest beruchte vrijgezelle van Hollywood. De plechtigheid duurde 20 minuten. Julia was gehuld in een eenvoudig roze halterjurkje en haar man droeg een wijnrood overhemd met ruches. Geen bruidsmeisjes, geen bloemenmeisjes, geen bruidsjonkers, geen ronkende helikopters en geen beroemde gasten. Ook geen ringen voor het bruidspaar. Wel hadden beide geliefden elkaars initialen op de billen laten tatoeëren. Acht uur later stond de kersverse bruid in haar spijkerbroek pannenkoeken te bakken voor het ontbijt van haar vrienden.

Pretty woman
Julia Roberts behoorde in 2000 nog als enige vrouw tot de $20-miljoen-per-film club. Cameron Diaz is op dit moment de enige actrice die meer verdient. Ruim 12 jaar geleden speelde Julia een hoertje in Pretty Woman, in2002 leek het of ze gekleed was als een hoertje in Erin Brockovich.
Julia lijkt in het geheel niet op Erin Brockovich. In haar vrije tijd is ze heel veel aan het paardrijden op haar range in Taos, New Mexico. Ze is ook veel aan het breien en haken, en ze doet veel aan yoga.
Julia is ook een liefhebber van lekker koken en ze leest graag een goed boek bij de open haard.
Julia was de eerste actrice die tot de $20-miljoen-per-film club behoorde. Andere "leden" zijn Jim Carrey, Tom Hanks, Leonardo Dicaprio, Harrison Ford en Mel Gibson. In de Today-show van Matt Lauer zei Julia ooit: "It's that penis costing so much extra".
Door het succes van My Best Friend's Wedding, Notting Hill, Runaway Bride en Erin Brockovich is het salaris van Julia zo hoog geworden. Ze is dan ook in Amerika uitgeroepen tot "most powerful celebritites on the planet". In de Today-show vertelde ze ooit dat dat geld haar niet een betere actrice maakt. Julia houdt van haar werk, en dat maakt haar zo'n goede actrice.

Julia heeft haar mooiste rol gevonden
Lange tijd leek het erop dat Julia Roberts ervoor gemaakt was de mythe van de succesvolle, maar ongelukkige filmster in stand te houden. O zeker, ze had succes: ze kreeg voor haar laatste film het onvoorstelbare bedrag van 35 miljoen dollar, maakte talloze filmhits, won een Oscar en op lijstjes als Meest Sexy Vrouwen of Krachtigste Filmpersoonlijkheid staat ze steevast ergens bovenaan. Maar in de liefde wilde het maar niet lukken. Rusteloos hopte ze van de ene tegenspeler naar de andere en Kiefer Sutherland viel de eer te beurt letterlijk vóór het altaar te worden gedumpt. Haar romance met de getrouwde cameraman Danny Moder op de set van The Mexican werd dan ook gezien als een tussendoortje voor de verveelde actrice die alles al geprobeerd heeft. Zo'n doodgewone man en een superster, dat kon nooit goed gaan. Het leven is nou eenmaal geen sprookje. Maar het lijkt erop dat de bescheiden Moder de enige man is bij wie de wereldberoemde actrice rust vindt. Het stel trouwde zonder glitter en glamour op haar ranch in Taos. Toen het Julia na veel moeite lukte om zwanger te worden, waren het er gelijk twee. Ze kwamen, na veel bedrust voor Julia en vijf weken te vroeg, op 28 november 2004 ter wereld. Het echtpaar Moder gaf ze de wat wonderlijke, ouderwetse namen Phinnaeus en Hazel. Ze noemden hun zoon daarnaast Walter, naar Julia's overleden vader. Hun dochter kreeg als tweede naam Patricia, zoals Moders overleden moeder heette. Na enkele weken couveuse mocht het overgelukkige echtpaar hun kinderen mee naar huis nemen. En toen bleek dat de aanbeden superster zeer veel voldoening vond in het huismoederen. Ze liet altijd al doorschemeren dat het Hollywood-wereldje niet echt haar ding was, dat het vele geld haar geen beter mens had gemaakt en dat acteren gewoon haar beroep was, waar ze de beroemdheid er bijna tegen wil en dank bij kreeg. Tuurlijk meid, denk je dan. Maar inmiddels bestaan er talloze foto's van een Julia die zonder make-up boodschappen doet in haar makkelijke kloffie of die in baggerlaarzen haar tien honden uitlaat. Het echtpaar Moder leidt werkelijk een weinig Hollywoods leven.
Streep onder carrière?
Toen Julia eens een liefdadigheidsavond in New York met haar aanwezigheid zou opluisteren, liet ze het make-upteam lang op zich wachten. Haar kinderen waren een beetje van slag en Julia wilde ze eerst kalmeren. Omdat ze haar kinderen borstvoeding gaf, had ze ook gewoon een kolfapparaat bij zich, zodat ze tussendoor kon kolven. En toen haar die avond de gebruikelijke vraag werd gesteld: "Wat draagt u?", omdat het in die wereld héél belangrijk is te weten welke ster met welke ontwerper in zee is gegaan, antwoordde ze: "Ik draag zwart", wijzend op haar simpele outfit. Hoe glamoureus kun je zijn?
Maar het gaat echt zo. Julia Roberts lijkt haar echt geluk ontdekt te hebben. Ze is dol op koken en houdt ervan haar huishouden zelf te doen. Zelf zegt ze: "Vóór mijn bevalling wist ik zeker dat ik weer aan de slag zou gaan. Maar nu ze er eenmaal zijn, zou het me geen enkele moeite kosten om een streep onder mijn carrière te zetten en bij mijn kinderen te blijven." Dus nam ze een time-out. Ze leende haar stem aan twee tekenfilms en speelde op Broadway in het toneelstuk Three Days Of Rain. Haar eerste filmrol in Charlie Wilson's War stond oorspronkelijk voor dit jaar op de planning maar die klus heeft toen moeten doorschuiven. Want Julia was weer in blijde verwachting. Julia en Danny kregen hun derde kind. Gelukkig heeft Julia het acteren weer opgepakt en kan ze het prima combineren met haar gezin.Biografie links
Hieronder een paar pagina's met meer info over Julia:
Julia en het Rett syndroom
Julia's woningen

advertentieSitemap
Nieuws
overig nieuws
biografie
Julia's woning
Rett syndroom

films
links
gastenboek
Julia Roberts
Naam:
Julia Fiona Roberts
Geb. datum:
28 oktober 1967 om 12:16 uur
Sterrebeeld:
Schorpioen
Geb. plaats:
Smyrna, Georgia
Familie:
vader Walter
moeder Betty
broer Eric
zus Lisa
stiefzus Nancy
stiefvader Michael Motes
Bijzonderheden:
Julia is linkshandig.
Julia houdt van haken en breien.
Als Julia nerveus is dan traant ze uit haar linkeroog.

Awards en nominaties
Julia heeft in haar carière al diverse awards ontvangen. Ook is ze verscheidene malen genomineerd. Lees het complete overzicht op IMDB.com.
If the word "love"
had a picture,
it would surely be of
Julia and her smile