Julia Roberts
Ze heeft prachtige bruine ogen, een stralende lach, een heerlijke uitstraling, ze is de mooiste vrouw van de wereld en ze is ook nog eens de beste actrice die er is. Deze fansite is geheel aan haar gewijd, met heel veel informatie over Julia, biografie, filminfo, links en meer. De site is in de Nederlandse taal, speciaal voor alle fans van Julia in Nederland en België.Julia in een reclamespot
November 2010 - In het spotje, die 45 seconde duurt, zijn ook de Italiaanse entertainers Paolo Bonolis en Luca Laurenti te zien. Julia moet de Venus van de schilder Botticelli voorstellen. Ze neemt een slok van haar koffie waarna zij glimlacht. Aan het einde van de reclame knipoogt de filmster nog in de camera. De reclame doet denken aan de Nespresso-reclame waar acteur George Clooney in te zien is.
Bekijk hier het spotje.Happy Birthday Julia
Oktober 2010 - Op 28 oktober 2010 was het de 43ste verjaardag van Julia
Happy Birthday Julia!!Samenwerking Meryl Streep en Julia Roberts
oktober 2010 - Oscarwinnaressen Meryl Streep en Julia Roberts zullen moeder en dochter spelen in het drama August: Osage County.
Gebaseerd op het gelijknamige, bekroonde toneelstuk van Tracy Letts (Bug) vertelt August: Osage County het verhaal van de drugsverslaafde Violet (Meryl Streep) en haar oudste dochter Barbara (Julia). Terwijl Violet van iedereen vervreemd raakt vanwege haar verslavingsprobleem, komt Barbara erachter dat haar man een geheime verhouding heeft. De twee vrouwen komen nader tot elkaar wanneer Violets man vermist raakt. Terwijl ze wachten op een teken van leven worden er meerdere familiegeheimen op tafel gegooid.
De regie van August: Osage County is in handen van John Wells. Deze filmmaker werd bekend als producent van succesvolle tv-series als E.R. en The West Wing.
De productie van August: Osage County is handen van Jean Doumanian en studiomagnaat Harvey Weinstein. Wanneer de film in de bioscopen draait, is nog onbekend.


Interview Libelle
oktober 2010 - In de Libelle (nr. 40) staat een leuk interview met Julia. Uiteraard na aanleiding van Eat Pray Love. Maar ook veel vragen en antwoorden over haar gezin. Lees op de site van de Libelle een deel van het interview.


Eat Pray Love
september 2010 - Vanaf 6 oktober in de bioscoop (in enkele Pathé bioscopen al op 15 september)
Liz Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis, een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze drie landen: Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid en ontmoet ze haar grote liefde in Bali. Eat Pray Love is gebaseerd op de bestseller van Elizabeth Gilbert Eat, Pray, Love (Eten, Bidden, Beminnen).
Regie: Ryan Murphy - Officiële website. Lees hier een leuk interview met Julia.


Julia krijgt 20 september de Premio Donostia
augustus 2010 - Julia zal op 20 september tijdens het filmfestival Zinemaldia in San Sebastian, de Premio Donostia ontvangen voor al haar acteerwerk gedurende haar loopbaan. De actrice zal samen met de Spaanse acteur Javier Bardem aanwezig zijn bij het filmfestival om samen hun nieuwste film Eat Pray Love te presenteren. Julia Roberts is in 1990 wereldbekend geworden dankzij haar rol in de film Pretty Woman, waarin ze samen met acteur Richard Gere schitterde. Daarna volgden diverse films zoals Hook, The Pelican Brief, Mary Reilly en Michael Collins waarin Julia Roberts rollen speelden echter in 2000 won ze haar eerste Oscar voor de rol in Erin Brockovich. Julia Roberts zal nu in een lijst met acteurs en actrices die ook de Premio Donostia wonnen voorkomen met namen als Glenn Ford, Vittorio Gassman, Bette Davis, Claudette Colbert, Anthony Perkins, Lauren Bacall, Robert Mitchum, Lana Turner, Susan Sarandon en Catherine Deneuve, Al Pacino, Michael Douglas, Jeremy Irons en Jeanne Moreau, John Malkovich en Anthony Hopkins, Fernando Fernán-Gómez of Vanessa Redgrave en Anjelica Huston, Michael Caine en Robert de Niro, Julie Andrews, Warren Beatty en Francisco Rabal, Jessica Lange, Bob Hoskins, Dennis Hopper en Francis Ford Coppola, Isabelle Huppert, Sean Penn en Robert Duvall, Woody Allen, Annette Bening, Jeff Bridges, Ben Gazzara en Willem Dafoe en Max Von Sydow en Matt Dillon, Richard Gere en Liv Ullman, Meryl Streep en Antonio Banderas of sir Ian McKellen.


Interview met Julia bij David Letterman
augustus 2010 - Julia was 4 augustus op bezoek in de David Letterman show ter promotie van haar nieuwe film Eat Pray Love. Het is zeker de moeite waard om deze show te bekijken. Julia is erg leuk. Haar geweldige lach, haar uitstraling en zeker haar uitspraken. Bekijk de show hier via YouTube.
Deel 1, Deel2 en Deel 3
Nog een interview:
RTL 4-presentator Peter van der Vorst mag in september een paar minuten praten met de Amerikaanse actrice Julia Roberts. Het vraaggesprek zal worden uitgezonden in het tv-programma Van der Vorst ziet sterren op RTL 4. Dat heeft Van der Vorst bekend gemaakt op Twitter.


Voor Julia nog geen Botox
augustus 2010 - Julia is ondertussen 43 jaar oud. De meeste Hollywoodsterren hebben tegen die leeftijd er al een eerste plastische ingreep opzitten, maar Julia Roberts weigert dit. Ze wil haar natuurlijke looks behouden voor haar kinderen.
De actrice denkt er voorlopig nog niet aan om Botox te laten inspuiten. Ze wil dat haar kinderen haar gemoedstoestand van haar gezicht kunnen aflezen. "Ik wil dat mijn kinderen zien wanneer ik kwaad ben, wanneer ik gelukkig ben en wanneer ik verward ben."
"Je gezicht vertelt een verhaal en liefst geen verhaal over je bezoek aan de chirurg", is Roberts mening. Ze kan de heersende obsessie om er jong te blijven uitzien dan ook niet begrijpen. "Het is jammer dat we in zo'n paniekerige wereld leven waarin vrouwen zichzelf niet eens de kans geven om te zien hoe ze ouder worden", aldus Roberts. De moeder van drie wil op zijn minst een idee hebben hoe ze ouder wordt alvorens ze iets laat veranderen aan zichzelf.


Julia op de cover van Elle
juni 2010 - Op de cover van het bekende magazine Elle zal in september Julia Roberts te zien zijn. En wel op alle 20 edities die Elle wereldwijd uitbrengt. Dit naar aanleiding van Julia's nieuwste film Eat Pray Love die half augustus in première gaat.


Larry Crowne
juni 2010 - Op dit moment is Julia bezig met opnames voor de film Larry Crowne, een productie van Tom Hanks. Hanks is schrijver, producer en hoofdrolspeler in deze film.
Julia en Tom waren samen al eerder te zien in de film Charlie Wilson's War.
De officiele website en trailer van deze film zijn nog niet beschikbaar. Foto's zijn er wel al hier te zien.Eat Pray Love wallpapers
mei 2010 - Van Julia's nieuwe film Eat Pray Love zijn leuke wallpapers te downloaden via deze link.Julia is People's Most Beautiful Person
april 2010 - Het Amerikaanse People Magazine heeft Julia alweer verkozen tot de allermooiste persoon! En wie ben ik om dat te ontkennen. Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat Julia in Pretty Woman was te zien. Toen al een mooie vrouw en nu nog steeds. Julia staat voor de twaalfde keer in de top 100 en voor de vierde keer op de eerste plaats.
Bekijk onderaan deze website een leuk filmpje met de verschillende looks van Julia
(bron: People.com)Eat, Pray, Love
maart 2010 - Geniet alvast van dit voorproefje van Julia's nieuwste film Eat, Pray, Love.


Julia nog steeds populair
Januari 2010 - Clint Eastwood is op het moment de meest geliefde ster in Amerika, zo wijst de Harris Poll uit. Dit houdt in dat Denzel Washington voor het eerst in drie jaar niet de eerste plek inneemt; hij moet dit jaar genoegen nemen met brons. Johnny Depp, die vooral populair is in de leeftijdscategorie 18-32, neemt een tweede plaats in. Will Smith, Harrison Ford en Angelina Jolie staan, in tegenstelling tot eerdere jaren, niet in het (top 10) lijstje.
Met The Proposal en The Blind Side is het een goed jaar voor Sandra Bullock. Hiermee is ze de hoogst geplaatste vrouw (een vierde plek) en laat ze Meryl Streep en Julia Roberts achter zich. Bullock moet het vooral hebben van mensen tussen de 33 en 44 jaar oud.
Een opvallende naam is John Wayne op nummer 7. Dertig jaar na zijn dood is Amerika nog steeds dol op de cowboy.
De lijst:
1. Clint Eastwood
2. Johnny Depp
3. Denzel Washington
4. Sandra Bullock
5. Tom Hanks
6. George Clooney
7. John Wayne
8. Meryl Streep
9. Morgan Freeman
10.
Julia Roberts


Julia in nieuwe film met Tom Hanks
Januari 2010 - Tom Hanks gaat weer regisseren, zo meldt het Britse filmvakblad Empire. De hoofdrollen in zijn komedie 'Larry Crowne' worden bezet door Hanks zelf en Julia Roberts. In 1996 maakte Hanks zijn eerste speelfilm met 'That Thing You Do!'. Hanks heeft ook het scenario van 'Larry Crowne' voor zijn rekening genomen.
Het verhaal gaat over Crowne, een carrièreman van middelbare leeftijd die worstelt met alle uitdagingen die hiermee gepaard gaan.


Golden Globe nominatie voor Julia
December 2009 -
Julia is genomineerd voor een Golden Globe Award in de categorie Best Actrice Komedie/Musical. En wel voor haar rol in Duplicity. De Golden Globes worden op 17 januari 2010 uitgereikt. Meer info. De uitreiking is inmiddels geweest en Julia heeft helaas niets gewonnen.


Julia is het nieuwe gezicht van Lancôme
December 2009 -
Julia is de nieuwe ambassadrice van het bekende beautymerk Lancôme. Youcef Nabi, de president van Lancôme international, heeft verklaard dat Julia’s exceptionele talent, toewijding en schoonheid perfect aansluiten bij Lancôme.
Youcef vertelt: “Julia heeft een opmerkelijke carrière en persoonlijkheid. We weten zeker dat ze haar taak als ambassadrice perfect zal vervullen.”. Lancôme weigert verder in te gaan op de samenwerking met de actrice. Er is niets gezegd over het salaris dat ze krijgt om de producten van Lancôme  aan te prijzen, de lengte van haar contract en specifieke taken die ze moet vervullen. Begin volgend jaar zal er meer bekend worden. (Bron: StyleToday)Valentine's Day
November 2009
- Hier de poster van Valentine's Day. Kijk ook op de officiële website.Happy Birthday Julia
28 Oktober 2009 - Op 28 oktober 2009 was het de 42ste verjaardag van Julia
Happy Birthday Julia!!Boze inwoners Bali verstoren filmopnames
Oktober 2009 - De filmopnames van 'Eat, Pray, Love' met Julia Roberts in Bali zijn ernstig verstoord door een manifestatie van inwoners die meer dan 30.000 dollar eisten voor hun 'gastvrijheid' tegenover de filmploeg. Toen de technische ploeg zijn tenten wilde opzetten in Bentuyung, versperden tientallen ontevreden inwoners hen de weg.
"Het gaat om een misverstand. De ploeg is er met twintig vrachtwagens veel vroeger aangekomen dan voorzien. De opnames zouden er pas vanaf 10 november van start gaan. De inwoners werden verrast", verklaart het lokale districtshoofd. "Ze eisten 300 miljoen roepies (32.000 dollar). Ik schaamde me dood en heb hen duidelijk gemaakt dat dit niet door de beugel kan. Het probleem is intussen opgelost."
'Eat, Pray, Love', gebaseerd op de mémoires van schrijfster Elizabeth Gilbert, is een autobiografisch verhaal van een vrouw die na haar scheiding door Italië, India en Bali trekt. Ze leert alles over eten in Italië, bidden in India en de liefde in Indonesië.


Indiërs zijn boos op Julia Roberts
September 2009 - In India is er ophef ontstaan rond het bezoek van Hollywood actrice Julia Roberts aan het land van Bollywood. Julia is samen met haar man en twee kinderen in India voor de opnames van een nieuwe film. De actrice voelt zich echter niet veilig en heeft daarom driehonderdvijftig lijfwachten ingehuurd. Veel Indiërs ergeren zich mateloos aan deze extreme veiligheidsmaatregelen, omdat ze de hindoetempel in het plaatsje Pataudi waar Julia opnames heeft voor de film Eat, Pray, Love niet in mogen.
De familie Roberts gaat de straat niet op zonder politieofficieren en scherpschutters meldt de Britse krant The Sun. Ze rijden rond in kogelvrije wagens en boven hen cirkelen constant helikopters. De Indiërs worden hierdoor beperkt in het uit oefenen van hun geloof en juist in een belangrijke periode van de de hindoekalender.


Trailer van Valentine's Day
September 2009 - Het is nog lang wachten op de film Valentine's Day, maar hier alvast de trailer. Meer info en de volledige cast van deze film lees je hier.


Met dank aan Entertainment Tonight


Het Rett syndroom en de Stichting Terre
September 2009 - Julia steunt al jarenlang het Rett syndroom. In Nederland is er ook een stichting die kinderen helpt met het Rett syndroom. Voor onderzoeken is geld nodig en dit probeert de Stichting Terre bij elkaar te krijgen. Jij kunt hieraan meehelpen door te stemmen! Lees dit verzoek van deze stichting en STEM.
Stem massaal voor Stichting Terre en help de kinderen met het Rett syndroom. Dit is de kans voor familie, vrienden,  bekenden en belangstellenden om iets te doen voor kinderen met het syndroom van Rett. Help ons om die € 50.000,- binnen te slepen voor het project “Hersenstamonderzoek en therapie ter stimulatie van de zelfsturende functies”  
KLIK op deze site op het logo van het 3M fonds, zoek in de lijst naar stichting Terre en stem!
Dit is voor ons ook meteen een mooie kans om het Rett syndroom meer onder de aandacht te brengen van het grotere publiek. Stuur dit bericht door aan iedereen die op een eenvoudige manier het goede doel wilt steunen. (Stichting Terre) - Meer info over dit project lees je hier.
Als webmaster van de Nederlandse Julia Roberts fansite roep ik alle fans op om te stemmen!!


Cast Valentine's Day breidt zich uit met meer grote namen
Augustus 2009 - En wederom is er een grote naam toegevoegd aan de sterrencast van de romantische komedie Valentine's Day: Jamie Foxx versterkt de toch al indrukwekkende cast die bestaat uit Julia Roberts en haar nichtje Emma, Jessica Biel, Anne Hathaway, Jennifer Garner, Bradley Cooper en Patrick Dempsey. Dit heeft het Amerikaanse vakblad The Hollywood Reporter bekend gemaakt.
Naast Jamie Foxx heeft ook Queen Latifah zich bij het sterrenensemble gevoegd. Opmerkelijk is dat zij allebei pas bij de film komen terwijl de opnames al aan de gang zijn. Doorgaans worden alle acteurs voorafgaand aan de opnames vastgelegd, en gaat er daarna pas gefilmd worden. In het geval van 'Valentine's Day', dat in februari van dit jaar werd aangekondigd, wordt echter haast gemaakt; het is immers de bedoeling dat de sterrenkomedie heel toepasselijk met Valentijnsdag 2010 in première kan gaan.
Valentine's Day is een film met vijf verschillende verhaallijnen die zich allemaal afspelen in en rondom Los Angeles op Valentijnsdag. De film gaat in Nederland op donderdag 11 februari - drie dagen vóór Valentijnsdag - in première.


Valentine's Day nu al een succes
Juli 2009 - De film Valentine's Day lijkt nu al een succes te worden. Steeds meer grote namen worden toegevoegd aan de cast. Patrick Dempsey (Dr. Derek Shepherd uit ‘Grey’s Anatomy’) zal zich bij de cast van ‘Valentine’s Day’ scharen. Andere spelers zijn nu naast Julia Roberts: Anne Hathaway, Jessica Alba, Jessica Biel, Jennifer Garner, Shirley MacLaine, en Ashton Kutcher.
Emma Roberts
Onlangs is ook aan de cast toegevoegd; Emma Roberts, het nichtje van Julia. Emma is dochter van Eric Roberts, de broer van Julia.
Het is niet de eerste keer dat Julia haar nichtje meenam naar de set. Emma mocht in Jule's film America's Sweethearts al even door het beeld lopen.
De opnames voor 'Valentine's Day' beginnen deze maand en de release staat gepland in 2010.


Julia steunt "The Hole In The Wall Gang"
Juni 2009 - Julia vertelde in een interview bij CBSnews dat zij volledig achter het programma van de overleden Paul Newman staat; The Hole In The Wall Gang. Dit is een kamp voor kinderen met kanker of een ernstige bloedziekte. Het doel van Julia is om deze droom van Paul Newman levend te houden.
Bekijk hier het interview.


Julia als Irakveterane in romantische komedie
Mei 2009 - Julia zal in 2011 te zien zijn in de film Valentine's Day. De romantische komedie van regisseur Garry Marshall barst van de grote namen. Julia Roberts, Ashton Kutcher, Shirley MacLaine, Jessica Alba, Bradley Cooper en Anne Hathaway spelen onder anderen een rol in deze romcom.
Valentine's Day volgt de levens van de verschillende personages terwijl ze op zoek zijn naar liefde in de Stad der Engelen (Los Angeles). Shirley McLaine speelt de moeder van Julia (een Irakveterane) die haar eveneens bejaarde echtgenoot plots opbiecht dat zij ooit een minnaar heeft gehad. Anne Hathaway speelt een assistente in een bureau dat artistieke talenten opspoort en die verliefd is op een postbode. Kutcher, Alba en Garner vormen een klassieke gelijkbenige driehoek en Cooper is een levend oxymoron - een homoseksuele voetballer.
De film wordt geproduceerd door de studio New Line die hoopt met Valentine's Day eenzelfde financieel succes te hebben als met "I'm Just Not That Into You". Amerikaanse filmcritici verwachten een Amerikaanse versie van Love Actually.Duplicity
Mei 2009 - Duplicity draait inmiddels niet meer in de bioscoop. Er is wel veel geschreven over deze film, in de kranten, maar ook op het internet. Hier een paar leuke links:
Een special van RTL televisie
Een interview met Julia en Clive op de site van Film1
Een recensie uit Metro
Een recensie uit Trouw
Een recensie uit De Gelderlander
Een filmreview op de site van Foknieuws


Julia heeft een tattoo op haar rug
Mei 2009 - Er zijn er foto's gemaakt van Julia en haar gezin op het strand. Op één van die foto's is te zien dat zij een tattoo op haar onderrug heeft met daarop de namen van haar drie kinderen. Bekijk hier de foto's.


Julia als Barbiepop...
Mei 2009 - Julia als Barbiepop... klinkt raar, maar er is iemand die als hobby Barbiepoppen een metamorfose geeft zodat deze op beroemde personen gaan lijken. Zo heeft deze hobbyist ook een paar Barbiepoppen omgevormd tot Julia Roberts. Op deze pagina zie je twee Julia Barbie's. Julia in haar Oscar outfit en Julia als Erin Brockovich.


Eat, Pray, Love
April 2009 - Richard Jenkins (The Visitor) wordt de tegenspeler van Julia in Eat, Pray, Love, een drama gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Amerikaanse memoiresschrijfster Elizabeth Gilbert.
De film (van regisseur Ryan Murphy) verhaalt over een getrouwde vrouw (Julia) die na een pijnlijke scheiding op zoek gaat naar het gemis in haar leven. In Italië leert ze genieten van lekker eten ('eat'), in India van spiritualiteit ('pray), en in Indonesië van romantiek ('love'). Jenkins zal een Texaanse man spelen met wie het personage van Julia bevriend raakt in een Indiase ashram. De opnames van de film starten in juli, en zullen plaatsvinden in New York, Rome, India en Bali. De release is gepland voor 2011.


Julia produceert filmkomedie
Maart 2009 - Julia neemt de productie op zich van de filmkomedie 'Jesus Henry Christ'. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Hollywood Reporter.
'Jesus Henry Christ' is gebaseerd op de Oscarwinnende korte film van Dennis Lee, die ook in de komende film de regie voor zijn rekening neemt. De film vertelt het verhaal van een 10-jarige jongen die alleen opgroeit met zijn feministische moeder. Hij besluit een spoor van post-it-briefjes te gaan volgen, in de hoop dat die hem naar zijn biologische vader zullen leiden.
Julia, die zelf geen rol heeft in de film, was vorig jaar zomer al te zien in het eveneens door Dennis Lee geregisseerde drama 'Fireflies in the garden'.


Julia is klaar voor Broadway
Februari 2009 - Julia zou graag weer op Broadway willen staan. Ze kreeg in 2006 slechte recensies toen ze op de planken stond met het stuk 'Three Days of Rain', maar zegt daarvan geleerd te hebben.
"Ik zou het graag nog een keer willen proberen", zegt Julia in het tijdschrift Allure. "Ik begrijp nu de aard van het beestje beter."

Broadway had destijds niet te klagen over de inkomsten die Julia genereerde (tijdens de eerste week werd er voor 1 miljoen dollar aan kaartjes verkocht), maar recencenten waren verre van lovend over het optreden van de beroemde actrice.
Mocht Julia nog eens de kans krijgen, dan zou ze wat zorgvuldiger zijn in het kiezen van een rol, zo laat ze weten. "Misschien moet ik niet het moeilijkste stuk uitkiezen dat er is."Kijk op de site van Allure voor een
paar mooie foto's van Julia.De meest waardevolle acteurs ter wereld
Februari 2009 - In deze lijst van meest waardevolle acteurs verwachten wij als fan op nummer 1 Julia Roberts. Maar dat is niet zo, hoewel Julia nog steeds heel goed meedoet in het Hollywood wereldje.
Will Smith is de meest waardevolle acteur van Hollywood. Dat onderzocht economisch tijdschrift Forbes. Zij stuurden 157 mensen uit de filmindustrie een enquête over ruim veertienhonderd sterren. De hamvraag: welke acteur kan het meeste geld binnenhalen voor en met een film?
En dat was, niet geheel onverwacht, Will Smith. De eindresultaten werden verwerkt tot een cijfer tussen de 1 en de 10. De veertigjarige acteur kreeg het allerhoogste cijfer: een dikke tien.
De top twintig van de lijst brengt weinig verrassingen met zich mee. Na Smith is er een gedeelde tweede plaats voor vier acteurs. Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Angelina Jolie en Brad Pitt kregen elk een cijfer van 9.89. Tom Hanks, George Clooney, Denzel Washington, Matt Damon en Jack Nicholson maakten de top tien af.

1 Will Smith
2 Johnny Depp
3 Leonardo DiCaprio
4 Angelina Jolie
5 Brad Pitt
6 Tom Hanks
7 George Clooney
8 Denzel Washington
9 Matt Damon
10 Jack Nicholson

11 Julia Roberts
12 Adam Sandler
13 Tom Cruise
14 Russell Crowe
15 Will Ferrell
16 Meryl Streep
17 Robert De Niro
18 Ben Stiller
19 Jim Carrey
20 Clint EastwoodFilmproject met Julia Roberts, Meryl Streep en Oprah Winfrey
Januari 2009 - Er bestaan vergevorderde plannen voor een gezamenlijk filmproject met Meryl Streep, Julia Roberts en Oprah Winfrey. Voor het nieuwe project is Mike Nichols als regisseur aangetrokken. Nichols heeft eerder met Julia gewerkt in Charlie Wilson's War en in Closer.
Meryl Streep zinspeelde al eens op een dergelijk project tijdens de Oprah Winfrey Show, maar toen wilde zij geen details geven. Aan het nieuwe project, waarvan nog geen titel bekend is, zou ook de bekende scriptschrijfster Elaine May meewerken.


Duplicity
December 2008 - Claire Stenwick (Julia Roberts), ex-CIA, en Ray Koval (Clive Owen), ex-MI6, zijn gestopt met hun werk als agent en proberen nu geld te verdienen aan de hevige concurrentie tussen twee multinationals. Dit willen ze bereiken door een formule in bezit te krijgen die een fortuin zal betekenen voor het bedrijf dat hier als eerst het patent op krijgt.

Bekijk hier de officiële Duplicity website.


Winfrey en Jolie zijn machtigste vrouwen van Hollywood
December 2008 - Talkshow-gastvrouw Oprah Winfrey staat bovenaan de jaarlijkse lijst met de machtigste vrouwen van de Amerikaanse filmhoofdstad, die de Hollywood Reporter onlangs onthulde.
Winfrey werd gekozen vanwege haar "duizelingwekkende reeks van media die haar merknaam dragen en haar enorme culturele invloed", zei Elizabet Guider, hoofdredactrice van het handelsblad. Alle andere vrouwen in de top tien komen uit de filmwereld. Angelina Jolie heeft het meest verdiend in 2008, met films die bruto meer dan 1 miljard dollar in het laatje brachten. Daardoor kon ze meer dan 15 miljoen dollar vragen voor een filmrol.
Julia Roberts, die eveneens aan 15 miljoen dollar per film zit, kwam op de derde plaats, gevolgd door de best betaalde vrouw van vorig jaar, Reese Witherspoon.


Mooiste rode-loper jurk aller tijden
Oktober 2008 - De veiligheidsspeldenjurk die Liz Hurley in 1994 droeg naar de première van de film Four Weddings an a Funeral is uitgeroepen tot mooiste rode loper-jurk aller tijden. Dat blijkt uit Brits onderzoek.
Hurley woonde de vertoning destijds bij met toenmalig geliefde Hugh Grant, die de hoofdrol in de productie speelde. ,,Het is een van de beroemdste jurken die ooit op een rode loper is gedragen en die ervoor zorgde dat de naam van Hurley in een klap werd gevestigd'', aldus een van de onderzoekers. De witte, gebloemde jurk die Audrey Hepburn droeg bij de Oscar-uitreiking in 1954 staat op de tweede plaats.

De zwarte, vintage jurk die
Julia Roberts aanhad bij de Oscars in 2001 prijkt op de derde plek.

Op vier en vijf volgen respectievelijk Catherine Zeta Jones (rode jurk bij de Oscars in 1999) en Jennifer Lopez (groene jurk bij de Grammy's in 2000).
Foto: Julia Roberts met haar toemalige vriend Benjamin Bratt op de rode loper tijdens de Oscar uitreiking in 2001.


Julia ontwerpt t-shirt tegen aids
September 2008 - In de Armani-boetieks kun je een gesigneerde t-shirts van de Amerikaanse actrice Julia Roberts kopen. De t-shirts dragen bovendien een bescheiden steentje bij aan een betere wereld. Want het Italiaanse modehuis stort 40 procent van de opbrengst aan Red, een fondsenwervingsorganistie voor HIV/AIDS-hulpprojecten in Afrika.
Het shirt werden uitgevoerd in verscheidene kleuren en draagt het opschrift Revolution, Evolution, Devotion. Aan de binnenkant plaatste de actrice, die het ontwerp mee uittekende, haar handtekening.
Armani en Julia zijn met deze samenwerking niet aan hun proefstuk toe. Eerder creëerden ze samen al een lederen Julia Roberts-armband ten voordele van Red. Die was afgelopen seizoen een groot succes.
Het t-shirt is zowel online als in de boetieks van Armani te koop. Website.
Bron: knack.be


Julia speelt filmmaakster Joan Root
April 2008 - Julia gaat waarschijnlijk de hoofdrol spelen in een film over het leven van de vermoorde Britse filmmaakster en milieubeschermster Joan Root. De film zal worden opgenomen in Afrika. Dat werd bekendgemaakt op het filmfestival van Cannes. De film gaat over het vroege leven van Joan Root, toen ze nog samen met haar toenmalige echtgenoot Alan Root veelbekroonde documentaires maakte over de wildernis van Afrika. In 2007 werd ze in Kenia in haar bed doodgeschoten door een ex-werknemer die haar woning was binnengedrongen.
De film, gebaseerd op het artikel A Flowering Evil in Vanity Fair, wordt geschreven door David Magee (Finding Neverland) en geproduceerd door Julia.Julia op drie in de Forbes List
De lijst met de meest rendabele acteurs
Juli 2008 - Het aantal acteurs dat meer dan 20 miljoen dollar betaald krijgt voor een film slinkt, omdat filmstudio's het niet voor elkaar krijgen om de hoge salarissen om te zetten in extra winst. Het zakentijdschrift Forbes heeft een toplijst samengesteld met de meest rendabele filmsterren.
Het tijdschrift heeft berekend hoeveel geld filmsterren opgeleverd hebben per betaalde dollar. Bovenaan de lijst staat Vince Vaughn, die $14,73 per aan hem betaalde dollar opleverde. Zijn hoge rentabiliteit komt door het relatief lage salaris dat de acteur kreeg voor zijn aandeel in onder meer Wedding Crashers en The Break-Up, terwijl deze films het erg goed deden in de bioscopen.
Vaughn wordt qua winstgevendheid gevolgd op de tweede plaats door Tobey Maguire, die zijn hoge positie dankt aan de succesvolle Spider-Man-films.
Julia Roberts eindigde hoog doordat ze met een lager salaris genoegen nam voor Ocean's Eleven en Ocean's Twelve, zodat film zich van een brede selectie aan supersterren konden bedienen. Ook Brad Pitt en George Clooney eindigden hierdoor hoog. Forbes selecteerde alleen acteurs die minstens vijf miljoen dollar salaris ontvingen en in de afgelopen vijf jaar ten minste drie films hebben gemaakt.
1. Vince Vaughn - $14,73 (The Break-Up, Wedding Crashers en Dodgeball)
2. Tobey Maguire - $13,44 (Spider-Man 3, Spider-Man 2 en Seabiscuit)
3.
Julia Roberts - $13,19 (Charlie Wilson's War, Ocean's Twelve en Closer)
4. Brad Pitt - $13,73 (Ocean's Thirteen, Babel en Mr. and Mrs. Smith)
5. Naomi Watts - $12,16 (Eastern Promises, King Kong en Stay)
6. Matt Damon - $12,16 (The Bourne Ultimatum, Ocean's Thirteen en The Good Shepherd)
7. George Clooney - $11,56 Michael Clayton, Ocean's Thirteen en Syriana)
8. Jennifer Aniston - $10,48 (The Break-Up, Friends with Money en Rumor Has It)
9. Hugh Jackman - $9,90 (The Fountain, The Prestige en Scoop)
10. Ben Stiller - $9,50 (The Heartbreak Kid, Night at the Museum en Meet the Fockers)

Bron: Theateragenda.nl


Gezin bepaalt carrière van Julia
De man en kinderen van Julia bepalen voor een groot deel haar carrière. "Danny en de kinderen moeten er zin in hebben, anders gebeurt het niet", vertelde Julia onlangs in The Oprah Winfrey Show. "Moeders weten hoe het is om te moeten vertrekken terwijl je kinderen huilend roepen dat je niet weg mag gaan. Dus meestal doe ik het niet."
Julia beviel in juni 2007 van haar jongste zoon Henry. "Ik vind dat kleine Henry het liefste kind van de wereld is", zegt ze. "Ik denk dat ik dat objectief kan zeggen." De geboorte van Henry heeft het gezin Moder compleet gemaakt. "We zijn nu een mooi vijftal", vertelt ze.
Twee jaar eerder kreeg het stel een tweeling, Hazel en Phinnaeus. "Zij werden geboren om 01.21 en om 01.22 uur", vertelt Julia. Het derde kind werd twee√ęnhalf jaar later met de regelmaat van de klok om 01.23 uur geboren.


Julia ontwerpt armband
Giorgio Armani en Julia Roberts hebben samen voor het goede doel een armband ontworpen.
Het armbandje is gemaakt van leer en is er in de kleuren rood (voor vrouwen) en bruin (voor mannen). Aan de binnenkant staat J.R. for Emporio Armani RED, want het armbandje is speciaal gemaakt voor het project RED, een wereldwijd initiatief van U2 frontman Bono en Bobby Shriver in 2006.
Voor dit project ontwerpen diverse bedrijven, waaronder de Amerikaanse kledingketen GAP, American Express, Motorola en Apple regelmatig speciale (rode) producten. Veertig procent van de verkopen van die items gaat direct naar Global Fund. Dat fonds gebruikt het geld om AIDS in Afrika te lijf te gaan. Het bandje wordt te koop aangeboden voor 175 dollar via www.emporioarmani.com .


The Friday Night Knitting Club
Julia gaat ook meedoen aan de film "The Friday Night Knitting Club". Deze film is gebaseerd op een roman van Kate Jacobs over een alleenstaande moeder die in New York een breiwinkel runt. Wekelijks heeft ze met een aantal van haar klanten een clubavond en bespreken ze liefde, leven en werk.
Julia is zelf ook een liefhebber van breien. Dus dat komt in deze film weer goed van pas.


Julia promoot biodiesel
Julia Roberts wordt ambassadeur voor biodiesel. Het in natuurlijke brandstoffen gespecialiseerde Texaanse bedrijf Earth Biofuels gaat een samenwerking aan met de Amerikaanse actrice.
Roberts benadrukt het belang van natuurlijke brandstof. "Het is erg belangrijk dat we ons gebruik van schone energie uitbreiden. Biodiesel en ethanol zijn beter voor onze omgeving en voor de lucht die we inademen." Julia neemt ook zitting in de adviesraad van het bedrijf.
Earth Biofuels gaat samen met Julia werken aan een Amerikaans programma om het gebruik van natuurlijke brandstoffen aan te moedigen. Ook acteur Morgan Freeman en countryzanger Willie Nelson zijn als ambassadeurs verbonden aan de producent van biodiesel. Earth Biofuels is bovendien de exclusieve distributeur van Nelson's eigen merk van biodiesel, B20.
(Bron - Novum/AP)


Happiness Sold Seperately
Julia gaat waarschijnlijk een film produceren, het drama 'Happiness Sold Seperately'. Regisseur en scenarioschrijver van deze film is Scott Coffey.
'Happiness Sold Seperately' is gebaseerd op de gelijknamige roman van Lolly Winston. Het verhaal gaat over Elinor, een succesvolle zakenvrouw wier leven in elkaar stort als ze erachter komt dat ze geen kinderen kan krijgen en haar man Ted een affaire heeft met een di√ętiste van de sportschool. Dat de andere vrouw geen walgelijk monster blijkt te zijn, maar juist een aardige dame, maakt het er voor Elinor niet makkelijker op. De kans is groot dat Julia zelf een rol in deze film gaat spelen.Hieronder volgen later nog oudere nieuwsberichten over Julia. Het kost even tijd om die bij elkaar te zoeken, dus nog even geduld aub.

advertentieSitemap
Nieuws
overig nieuws
biografie
Julia's woning
Rett syndroom

films
links
gastenboek
Julia op YouTube
Elke dag verschijnen er nieuwe filmpjes met Julia op YouTube. Klik hier om deze te bekijken.If the word "love"
had a picture,
it would surely be of
Julia and her smile